Agitatul

Totul se misca ametitor.

Voi scanati, noi pictam.

Cunoscuti ca fiind un popor care adopta si adapteaza orice considera ca e benefic stilului lor de viata, cum ar fi oina, sportul nostru national care a ajuns la ei si s-a transformat in baseball, acum vad cum Cimitirul Vesel din Sapanta este translocat in lumea high tech de peste ocean.
Zilele trecute mi-a fost atrasa atentia de o stire in care doi americani au avut ideea de a crea un nou “concept” care schimba modul prin care ne putem aduce aminte de persoanele dragi decedate. Sotii Miller, proprietarii unei mici companii, Digital Legacys, au venit cu ideea tipariri unui cod QR pe o placuta de bronz ce poate fi apoi lipita cu un adeziv special pe piatra funerara a defunctului, iar cu ajutorul unei aplicatii, prin scanarea acelui cod, posesorul unui smartphone, va avea acces la o baza de date pe un server Web in care sunt stocate numeroase fisiere video, inregistrari, melodii, fotografii ale defunctului, avand posibilitatea chiar de a le partaja, prin intermediul retelelor de socializare Facebook sau Twitter. Rudele, vor putea edita si actualiza memorialul oricand doresc prin intermediul companiei, si chiar il pot securiza cu o parola pentru a putea fi citit doar de catre anumite persoane.
hqdefault
Pretul pentru un astfel de memorial online este de 150 dolari, accesul fiind nelimitat la informatiile despre decedat.
Ei spun ca e ceva nou.
O fi, dar daca excludem componentele hardware, partea de “software” ne apartine. Poate ca ale noastre nu canta si nu fac slideshow dar noi am pus in aplicare ideea de mai sus inca din 1935 si nu am avut nevoie de iPhone-uri si coduri QR  pentru a le prezenta lumii, ci doar de nitica vopsea si o caruta de imaginatie, si nu cred ca un memorial de al lor va putea bate la creativitate unul de al nostru.
Eu aici mă odihnesc                                                                                      cimitirul-vesel-din-sapanta
Şi Pop Toader mă numesc
Drag mia fost clănitaru
Şi ţuica din paharu
Cîtm trăit păpămînt
Tot la asta mam gîndit
Să am ce bea şi a mînca
Din clanitar acînta
Că văduv am rămas
Dar am avut şi năcaz
Şi vă cînt de veselie
Nu vă cînt aşa ca mie.

Single Post Navigation

One thought on “Voi scanati, noi pictam.

  1. Felicitări! Blogul tău a fost nominalizat pentru ” A Bouquet Of Three Awards”, premiu simbolic pentru activitatea în blogosferă. Pentru detalii intră aici: http://loredanatache.wordpress.com/
    Cu mare drag ,
    Lore

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: